Met TIENERS naar New York

'Met TIENERS naar New York!'

Na meer dan tien jaar kamperen in Frankrijk en kleine vakantietripjes binnen Europa wil de gemiddelde tiener van tegenwoordig ook wel eens zien wat er op de andere continenten allemaal gebeurd! Geen wonder dat wij van onze twee jongens van 13 en 15 jaar de vraag kregen of wij niet een beetje meer wilde investeren in hun mondiale ontwikkeling!

New York it will be! Want "If we you can make it there you can make ik anywhere" Met die uitdrukking op zak was het even goed zoeken naar een mooie aanbieding om de overtocht over de Oceaan te maken en op zoek naar een slaapplek in Manhattan! Een plek voor een heel gezin kan redelijk in de kosten lopen als je niet oppast maar met Huizenruil, AirBenB of via via van een local huren kan een goede optie zijn!

Bij aankomst op JFK (airport) waan je je al snel in een film! Niet omdat er van alles spannends gebeurd of dat het er allemaal zo spectaculair uitziet maar gewoon omdat de omgeving en de mensen om je heen Amerikaans zijn en als je daar nog nooit eerder bent geweest dan ken je het natuurlijk alleen maar van de films!

Na een late aankomst verlang je al snel naar je bedje door het tijdsverschil maar de volgende ochtend ben je vroeg wakker en kun je New York zien ontwaken.

De jaren van avondvierdaagse lopen van toen ze kleiner waren komen nu goed van pas. Kilometers maken zonder dat je het in de gaten hebt want je loopt tenslotte door een film met jezelf in de hoofdrol.

Tijdloos struin je rond met als enige klok je maag die af en toe roept om wat eten. Keuzes genoeg van vette snacks tot extreme healthy happen.

Omdat de gemiddelde trip naar New York geen weken duurt en wij voor deze trip ook maar 7 dagen hadden dachten we op dag twee "waarom huren we niet gewoon een paar fietsen?".
In Nederland doen we ook alles met de fiets dus hoe gek is dit idee? Het was zeker geen gek idee maar een geweldig idee! Binnen een halve dag hadden we als het hele Central Park en een stuk van Harlem gezien. Wel even wennen aan het drukke verkeer en soms toch maar even op de stoep als het iets te druk werd allemaal. Maar na 2 dagen fietsen voelde we ons allemaal als Kevin Bacon in de film 'Quicksilver'! Althans wij als ouders dan want die film is echt te oud voor onze boys;-)

Wij bleken niet de enige te zijn met het idee om naar New York te gaan met onze tieners! Een paar bevriende stadsgenoten hadden toevallig het zelfde idee wat een mooie aanleiding was om gelijk voor ons allen kaartjes te kopen voor een echte Amerikaanse sportwedstrijd! Geen toerist te zien en midden tussen de duizenden New Yorkers genieten van sport, cheerleaders, junkfood, schreeuwende en joelende Amerikanen en genieten van iets dat je in Nederland niet snel ziet, namelijk dat de supporters van beide teams gebroederlijk door elkaar zitten in het stadion! Van de wedstrijd kregen we niet veel mee omdat alles daaromheen al zo vermakelijk was.

Voor ons was het heerlijk om een appartement midden in Manhattan te hebben! Even uitrusten of lekker zonder kids een uitstapje maken is dan een stuk makkelijker!
Er zijn veel parken en plekken waar je even ontspannen kunt, voetballen of sporten zodat de kids altijd hun energie kwijt kunnen mochten ze nog iets over hebben na alle indrukken van de dagjes NY!

Dit waren een paar korte highlights van onze trip maar we hebben natuurlijk nog veel meer avonturen en verhalen!

Hier vast een aantal tips!

*The Staten Island Ferry!  Gratis ferry naar Staten Island die je o.a. langs het vrijheidsbeeld brengt en je een mooie skyline van NY bezorgd!

* https://www.museumofillusions.com/  Leuk op je ochtend wandeling als het museum net open is en je lekker alleen kunt rond struinen.

* Zodra je de winkelstraten verlaat en een beetje de randen van Manhattan opzoekt ontkom je niet aan alle prachtige muurschilderingen.

* pop-up galerietjes in de buurt van China Town

* Sport wedstrijden! Baseball, American Football, Basketball zijn wel de Amerikaanse toppers! New York Mets, New York Knicks, New York Giants!
Wij gingen naar een American Football wedstrijd van de New York jets tegen de Minnesota Vikings!

* Voetballen in het park of op een pier! Zeker in het weekeind groepjes New Yorkers die een balletje trappen en die wel wat hulp van een Nederlandse tiener kunnen gebruiken. Via FB kun je soms al afspraken maken.

* https://www.gleasonsgym.com/  The Gleasons Gym is de boksschool waar alle groten der aarden hebben getraind! Ook bekende Nederlandse boksers hebben hier veel geleerd. Je kunt gewoon naar binnen lopen om even de sfeer te proeven!

* Nike store is meer een sportpaleis die toevallig ook nog wat schoenen verkopen.

* Een extreem lange wachtrij voor een hippe winkel als Supreme is heel normaal...

* Zeker met tieners houd je de happy hours in de gaten om bijvoorbeeld een beetje op tijd veel sushi voor weinig te scoren!

* American Museum of Natural History | New York City https://www.amnh.org/ , ook bekend van de film 'A night at the museum'!

* Ga fietsen! Vrijheid en je kunt in een korte periode mega veel zien! Eerste uur denk je hoe kom ik door die drukte heen maar al snel fiets je als een echte New Yorker door de straten. Huren kan op straat bij citibikenyc.com maar daar moet je minimaal 16 voor zijn en zijn niet gave fietsen. Beter en goedkoper gewoon voor een hele dag huren bij een bike shop!

* In de avond een bezoekje aan het 'Rockefeller center' voor een geweldig uitzicht!

* The Highline! Je zult niet de enige toerist zijn maar wel leuk om te zien hoe ze van een oude metrolijn een park hebben gemaakt!

* Alle grote musea zijn prachtig maar als je je tiener niet mee krijgt loop dan gewoon wat galeries binnen! En sla dan The Taglialatella Galleries NYC niet over!